Wie ben je / Liefdeslied

Lees hier alles over Lenny Kuhr’s cd’s ‘Wie ben je’ en ‘Liefdeslied’

lennykuhr_123

‘Lenny’s tijdloze stem en haar manier van presentatie doorstaan de tand des tijds moeiteloos en voor het juiste publiek is dit dan ook een juweeltje in deze soms grimmige tijden.’   (bron: Musicfrom.nl)

 

 

Nu ook beschikbaar als download via iTunesSpotify en Deezer

óf bestel hier een door Lenny zélf gesigneerde cd!

poster

‘Wie ben je’ is alweer Lenny’s dertigste (!) album. Het verschijnt in september 2013 en je kunt de cd nu al bestellen in haar webshop. Lenny schreef zelf alle muziek en een groot deel van de teksten. Overige teksten zijn van de hand van Rob Frank, Rikkert Zuiderveld en Herman Pieter de Boer. Het album bevat nieuwe opnames van ‘Het gebaar’, ‘Terug naar je geboorteland’ en natuurlijk ‘Wie ben je’, tevens het thema en de titel van de gelijknamige theatertour die in september 2013 van start gaat. Naast zes geheel nieuwe nummers voor het eerst op cd het lied ‘Op de snelweg’ wat Lenny twintig jaar geleden schreef maar nooit eerder in de studio heeft opgenomen.

Tracklist:

tracklist

Zang: Lenny Kuhr / Gitaar: Cor Mutsers / Bas: Mischa Kool

998774_10201494089541347_589117149_n1

Opgenomen in Léons Farm, augustus 2013

11159_619602264741214_1606104470_n1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uil Records / Lenny Kuhr Producties 2013

 

 

LK-persfoto-02-Test (1) - kopie

Lenny Kuhr - Wie ben jeFoto’s: Milan Goldbach

 

Lenny’s vorige cd ‘Liefdeslied’ verscheen in 2011

Lenny’s vorige album ‘Liefdeslied’ bevat maar liefst veertien nieuwe nummers die ook live te horen waren in het gelijknamige theaterprogramma wat op 30 september 2011 in première ging in het Eindhovense Muziekgebouw.

ontwerp: Floortje Bouwkamp foto: Stefan Bogers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het album werd eind juli 2011 met Lenny’s vaste muzikanten Cor Mutsers en Mischa Kool opgenomen in het Koningstheater in Den Bosch.

 

 

 

 

 

 

Op het album staan onder andere drie gedichten van de Spaanse dichter Féderico Garcia Lorca die door Lenny op muziek werden gezet en een nieuw opgenomen versie van ‘Spijt’ waarmee zij in ‘Ali B op Volle Toeren’ veel indruk maakte.

 

 

 

 

 

 

 

 

De samenwerking in het succesvolle Tros tv-programma resulteerde in een bijzonder nieuw duet van Lenny en Ali B. Het nummer ‘Ik delete je niet’ bewijst eens te meer dat Lenny Kuhr niet is vastgeroest in oude patronen maar zichzelf keer op keer opnieuw uitvindt.

Luister en kijk hier naar de originele versie van ‘Spijt’:

 

en het nieuwe duet van Lenny Kuhr en Ali B ‘Ik delete je niet’:

 

Afkomstig van de CD ‘Liefdeslied’:

Luister hier naar een exclusieve preview!

En bestel hier de cd!

Recensie NRC

Kijk en luister naar de nieuwe cd-promo met unieke beelden uit de studio!

Advertentie