De Bijbel Tapes

Lenny Kuhr zingt Psalm #23

‘De Eeuwige is mijn Herder’

Vandaag ging via YouTube en Facebook de nieuwste compositie van Lenny Kuhr in première: Psalm #23 voor het project ‘De Bijbel Tapes’ van regisseur Peter te Nuyl.

In deze grootste hoorspelproductie uit de Nederlandse geschiedenis worden in zeven jaar tijd alle zevenenzeventig Bijbel-boeken in twintig delen uitgebracht op audio-cd.

‘De Bijbel Tapes’ gebruikt woord voor woord de tekst van De Nieuwe Bijbel-vertaling van het Nederlands Bijbelgenootschap. Lenny Kuhr schreef de muziek voor Psalm #23:

Lenny Kuhr over Psalm #23:

‘Ik vind het een van de mooiste psalmen. Ik begrijp heel goed dat het een tekst is die mensen aanspreekt als ze bijvoorbeeld angstig of wanhopig zijn. Mijn uitgangspunt was dat het een persoonlijk, intiem lied moest worden. Een verbinding tussen jezelf en het hogere, maar dan niet op een kerkelijke manier. Meestal zingen mijn muzikanten mee met mijn nummers. Dit keer niet. Je hoort alleen hun instrumenten. Dat verhoogt de intimiteit. Ik heb weleens gedichten bewerkt, maar dit was anders. Het was mooi om te kijken hoe je toch structuur in zo’n psalm krijgt. Daarom heb ik één kleine aanpassing op de bestaande tekst gemaakt. Een aantal keer herhaal ik in het Hebreeuws de woorden: ‘Adonai ro’i, lo echsar’, De Eeuwige is mijn Herder, het ontbreekt mij aan niets.’

Deze prachtige opname is nu ook verkrijgbaar via iTunes!

Bron: www.debijbeltapes.nl / ANP

Advertentie

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s